Treehouse construction complete

AlburyCity has created another exciting play element in the Children's Garden at the Albury Botanic Gardens.

Our new tree house  consists of multi-level decks, ramps, rope ladders and steps, leading to a top platform and covered by an all-weather thatched roof.

The structure is supported by natural timber bush poles, with artistic toppings and will be surrounded by a sandpit, garden beds, rock features, soft-fall areas and timber seating.

The project is an element from the original concept plan of the Children’s Garden and delivers another exciting visitor experience for children and families.

The Friends of the Albury Botanic Gardens have donated $85,000 towards the project.

28 November 2018

The tree house play element is now complete and was open for play on Friday 23 November. The official opening was held on Tuesday 4 December. Thank you, Friends of the Albury Botanic Gardens for your contribution to this area.

5 November 2018

The sand pit is complete with other landscape works continuing.

29 October 2018

The Treehouse structure is finished. The softfall installation and the surrounding landscaping work  has commenced. The new play element will be opening soon

1 September 2018

The artistic timber caps have been installed with the roof frame. External cladding of the walkways and deck have been completed.

15 June 2018

Botanic Gardens Curator, Jason Kimball, amongst the timber uprights and the deck framework of the new treehouse

May Update

The set out is complete with some large timber uprights installed.